luni, 15 martie 2010

Am lansat proiectul “Mergipejos”

Suntem obişnuiţi să mergem în autobuze aglomerate, neaerisite, cu oameni certăreţi , autobuze care merg foarte greu şi induc o stare de oboseală în drumul nostru.Biletele se scumpesc şi multe alte inconvenienţe.
De aceea Asociaţia VISTA vrea să provoace pe toată lumea să mergă pe jos.

Cum?

Dacă vrei să mergi pe jos şi nu ştii în cât timp poţi ajunge la o anumită destinaţie, atunci noi te ajutăm în acest sens.

Cu ajutorul site-ului www.mergipejos.asociatiavista.ro poţi găsi aceste informaţii.Tu doar trebuie să mergi pe jos.

De ce?

Mersul pe jos este o activitate fizică naturală accesibilă tuturor. Este singura activitate care păstrează sănătatea fizică şi mentală într-o formă bună, la orice vârstă. Uşor de practicat, necostisitoare şi fără riscuri, mersul pe jos poate fi foarte bine integrat activităţilor cotidiene.

Trebuie remarcat că mersul pe jos pune în acţiune un mare număr de muşchi, permite organismului să se oxigeneze şi să se destindă, eliberând stresul. În timpul mersului pe jos puteţi medita, puteţi gândi, puteţi găsi soluţii noi la problemele nerezolvate etc. Mersul pe jos însoţit de o altă persoană este un excelent mijloc de comunicare.

Încercăm prin acest proiect să îi facem pe tineri să meargă cât mai mult pe jos, să evite autobuzele super aglomerate şi să nu cheltuie bani din micul lor buget, economisindu-i pentru alte nevoi personale şi nu numai.

Ce poţi face tu ca să dezvoltăm proiectul?

Trimite-ne orice informaţie la adresa office@asociatiavista.ro cu anumite trasee pe care le-ai parcurs personal pe jos şi timpul necesar acestora, iar noi le vom posta pe site.

Bucură-te de proiectul „Mergipejos” şi fii mai sănătos!

2 comentarii:

M spunea...

E foarte tare ideea de proiect! Daca faceti din mersul pe jos o moda atunci rezolvati cel putin 2 probleme, din domenii destul de importante (mediu si sanatate).

Mihaela spunea...

Şi eu susţin acest proiect, drept urmare am trimis câteva trasee parcurse de mine. Voi mai trimite, mai ales că urmează un anotimp potrivit de mers cââât mai mult PE JOS.
Succes

Trimiteți un comentariu